06 - 573 194 33+31657319433info@drentenderijk.nl

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden zijn:

  • Wanden en plafonds met traditioneel schuurwerk.

  • Het berapen van wanden en plafonds met de gips spuitmachine Ritmo.

  • Sierpleisters en spachtelputz in gewenste kleuren.

  • Wanden en plafonds sausklaar pleisteren.

  • Het sausspuiten van wanden en plafonds.

  • Het tegelklaar stukadoren van badkamer en keuken.

  • Lijsten en ornamenten.

  • Spackspuitwerk / spuitpleister.

  • Stucanet / steengaas / togen plaatsen.

 

Wanden en plafonds met traditioneel schuurwerk
Schuurwerk geeft een vlammend effect op wanden en plafonds en geeft een chique uitstraling. Het voordeel van schuurwerk is dat het wit opdroogt en niet meer gesausd hoeft te worden.

Het berapen van wanden en plafonds met de gips spuitmachine Ritmo
Met deze machine kunnen we de wat dikkere stuclagen ( ± 1 cm laagdikte) aanbrengen aan wanden en plafonds. We kunnen bijna alle steenachtige ondergronden spuiten zoals:
Kalkzandsteen
Baksteen (Ytong / gasbeton)
Beton
Poriso blokken
Maar ook voor gefabriceerde pleisterdragers zoals:
Gipsplaat
Fermacellplaat
Stucanet
Steengaas

We spuiten de wanden behangklaar of sausklaar, waarna verdere eindafwerking kan plaats vinden zoals sausspuiten of een vorm van sierpleister.

Sierpleisters en spachtelputz in gewenste kleuren
Sierpleisters en spachtelputzen zijn diverse producten die verschillende korreldiktes en korrelstructuren hebben. Het geeft een egale korrelige structuur die in zowel wit als in alle gewenste kleuren aangebracht kan worden. Deze producten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Doordat deze producten op basis van kunsthars gemaakt zijn, zijn ze zo hard dat beschadigingen zogoed als nihil zijn. Sierpleisters en spachtelputzen zijn te reinigen met water en zeep en kunnen worden overgeschilderd met latex. Sierpleisters en spachtelputzen vereisen wel een vlakke ondergrond.

Wanden en plafonds sausklaar pleisteren
Sausklaar pleisterwerk is een wand- en plafondafwerking die tijdloos is. Na het stukadoren kan dit in de gewenste kleur gesausd worden. Deze afwerking wordt vaak gecombineerd met lijsten en ornamenten. Eventuele beschadigingen in het stukwerk zijn eenvoudig te herstellen en na het aanbrengen van een nieuwe sauslaag niet meer zichtbaar. Behangklaar pleisterwerk is ook mogelijk maar is niet zo glad afgewerkt als sausklaar pleisterwerk. Dit is geschikt om af te werken met behang of sierpleisters en dergelijke.

Het sausspuiten van wanden en plafonds
Wilt u ook graag dat uw muren en plafonds er super strak bij komen te staan. Dit kan nu met het sausspuiten. De saus zal worden aangebracht door middel van de sausspuit machine. Het aanbrengen van saus met een roller geeft een hele fijne structuur op uw muren. Nu met de sausspuit kan saus worden aangebracht zonder enige vorm van structuur. Het resultaat is dat uw muren of plafond er glad en strak komen uit te zien. Saus spuiten kan in één kleur, wilt u meerdere kleuren dan zal de afwijkende kleur gerold moeten worden. Ons kleurenassortiment geeft u hierin een uitgebreide keus.

Het tegelklaar stukadoren van badkamers en keuken
Tegelklaar stukadoren wil zeggen dat het werk haaks en in lood moet staan, zodat de tegelzetter zijn tegels gewoon kan plakken zonder oneffenheden. Dit doen wij met gips- producten of cementproducten.

Lijsten en ornamenten
Lijsten en ornamenten hebben de eigenschap uw plafond of wanden te verfraaien, het geeft meer warmte en sfeer in uw huis. Dit is het best te combineren met glad pleisterwerk.

Spackspuitwerk / spuitpleister
Deze bewerking wordt veelvuldig toegepast op plafonds en boven tegelwerk in nieuwbouwwoningen. Ook dit materiaal is in de gewenste kleuren te krijgen. Er dient wel rekening mee gehouden te worden dat dit product met een machine wordt aangebracht, en het gebruik van diverse kleuren in één woning kosten met zich meebrengt voor het tussentijds reinigen van de machine.

Stucanet / steengaas / togen plaatsen
Stucanet is geschikt voor afwerking ronde, gebogen of andere niet rechte vlakken. Dit is een pleisterdrager van verzinkt staaldraad met daartussen speciaal karton verweven. Stucanet wordt bevestigd met krammen of nieten, na plaatsing dient het te worden afgewerkt met een gipsmortel. Steengaas is flexibel materiaal dat toegepast wordt om bollende of grillige vormen in stukwerk mogelijk te maken. Steengaas is een geweven netwerk van staaldraden met op de kruispunten van de draden noppen van rood klei. Na bevestiging dient steengaas te worden afgewerkt met een gipsmortel. Togen zijn sfeerverhogende boogelementen met veel toepassingsmogelijkheden binnenshuis. De voorgevormde toogcontructies van gegalvaniseerd staal zijn zeer flexibel toepasbaar en kunnen bijna elke afstand overbruggen. De togen kunnen gebruikt worden in gemetselde, betonnen, cellenbeton, gipsblok of gipsplaat wanden. Na bevestiging worden deze togen afgewerkt met een gipsmortel.